Wat te doen?

We kunnen Normandië met recht en rede bestempelen als één van de meest boeiende regio’s van heel Frankrijk. Dit niet alleen omwille van de verschillende landschappen die je er aan kan treffen, maar ook omwille van de aanwezigheid van enkele zeer interessante bezienswaardigheden. Vooraleer naar deze regio af te reizen zal je, je wellicht ook wel eens de vraag stellen “wat te doen in Normandië”? Deze vraag is niet meer dan normaal. Op deze pagina proberen we je een goed beeld te schetsen van de meest interessante excursies en tours in het prachtige Normandië!

Wat te doen in Normandië?

Iedereen die er aan denkt om een vakantie te boeken naar Normandië stelt zich uiteraard de vraag hoe men de geplande vakantie precies gaat indelen. Vraag jij je ook af “wat te doen in Normandië” en wil je daar graag een duidelijk antwoord op kunnen krijgen? In dat geval is het alvast de moeite waard om even de onderstaande activiteiten en excursies te overwegen.

  • Het ondernemen van een (dag)trip naar Mont-Saint-Michel;
  • Het bezoeken van het Memorial de Caen museum;
  • Het boeken van een georganiseerde trip naar de D-Dag landingsstranden;

Heel wat van de excursies of tours die worden aangeboden in Normandië focussen uiteraard op de zogenaamde landingsstranden. Deze stranden vormen dan ook een ongelofelijk belangrijke locatie in de prachtige regio van Normandië. Wil je deze stranden liever niet alleen, maar wel onder begeleiding van een echt ervaren gids ontdekken? In dat geval is het boeken van een excursie zeker en vast de moeite meer dan waard!

Wat te doen in Normandië met regen?

Heel wat activiteiten en bezienswaardigheden in Normandië spelen zich buiten af of zijn buiten terug te vinden. Dat zorgt er voor dat veel mensen zich afvragen wat men nu precies kan doen wanneer het regent. Het weer in Normandië verschilt niet zoveel ten opzichte van het weer in België waardoor wat regen nooit is uit te sluiten. Ook in dat geval valt er in deze regio echter nog meer dan voldoende te beleven zoals:

  1. Bezoek één van de vele interessante musea in Normandië;
  2. Ontdek het interieur van de vele prachtige kerken in de regio;
  3. Beleef waterpret met het hele gezin in het zwemparadijs van Center Parcs;

Valt het weer tijdens jouw vakantie in Normandië dus met andere woorden eigenlijk toch best een beetje tegen? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat er nog voldoende te beleven valt!

Top 3 activiteiten in Normandië

Van alle verschillende excursies evenals activiteiten die er in Normandië worden aangeboden spreekt het voor zich dat er enkele met kop en schouders boven de rest uitsteken. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies de absolute drie top activiteiten in Normandië zijn? Wij zochten ze voor je uit en stellen ze hieronder graag aan je voor!

  1. Een bezoek brengen aan de Mont-Saint-Michel;
  2. De prachtige invasiestranden van D-Day ontdekken;
  3. De prachtige stad Caen ontdekken;

Het spreekt voor zich dat Normandië zich als geen ander leent voor een heerlijke wandelvakantie. Verspreid over deze regio zijn dan ook heel wat prachtige wandelroutes uitgestippeld die jou meteen kennis laten maken met enkele van de sterkste troeven van het prachtige Normandië.

Een excursie naar Normandië vanuit Parijs

Frankrijk is op natuurlijk in haar geheel een prachtig land dat uitnodigt om te ontdekken. Dit betekent dat heel wat mensen er voor kiezen om niet alleen maar Normandië te bezoeken. Wist je dat er in de praktijk zelfs steeds vaker voor wordt gekozen om Normandië te bezoeken vanuit een andere stad? De mogelijkheden op dit vlak zijn ongelofelijk uitgebreid. Zo is het bijvoorbeeld zelfs mogelijk om een excursie naar Normandië vanuit Parijs te ondernemen. Op deze manier kan je meteen het beste van twee werelden ontdekken tijdens één enkele vakantie in Frankrijk.